Recunoașterea calificărilor

DESPRE

În conformitate cu Legea 278/2015, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, în calitate de autoritate competentă, întocmeşte şi eliberează documentele (certificate etc.) necesare recunoaşterii în scop profesional a titlurilor româneşti de calificare de asistent medical generalist, de moaşă şi de asistent medical, în celelalte State Membre UE.
Începând cu data de 04.01.2016, cererile de eliberare a documentelor necesare recunoaşterii în scop profesional a titlurilor româneşti amintite, însoţite de documentele corespunzătoare, se depun la filiala judeţeană/a Municipiului Bucureşti a OAMGMAMR, la care solicitantul este membru. În cazul în care solicitantul nu a dobândit calitatea de membru al OAMGMAMR, cererea se depune la filiala OAMGMAMR pe a cărui rază teritorială domiciliază.
Documentele de recunoaştere vor fi întocmite la nivelul structurii de specialitate a OAMGMAMR Naţional, iar în termen de 30 de zile de la înregistrarea dosarului complet, vor fi ridicate de către solicitanţi de la filiala judeţeană a OAMGMAMR la care aceştia au depus cererea, personal sau de către un împuternicit, prin procură notarială.

Taxa este de 100 de lei şi se poate achita într-unul din următoarele conturi: 

DOCUMENTELE NECESARE

Dosarele se pot depune personal la sediul Filialei Bistrita Nasaud, de luni până vineri inclusiv, iar documentele necesare sunt:

– Pentru asistenţii medicali generalişti cu sau fără experienţă profesională;
– Pentru asistenţii medicali de obstetrică-ginecologie/moaşă cu sau fără experienţă profesională;
– Pentru asistenţii medicali ai altor specialităţi decât cele de mai sus cu experienţă profesională;

Cererea de depunere a dosarului (descarcă fişierul ataşat)
Model de adeverinţă salariat – trebuie completată de angajator respectând modelul ataşat.

    • Consultă

SITUAŢIA DOCUMENTELOR PRIMITE

Documentul se va ridica de la sediul Filialei Bistrita Nasaud personal sau de către împuternicit, prin procură notarială, în fiecare zi de luni până vineri.

Memoriile, contestaţiile privind documentele de atestare a calificărilor româneşti de asistent medical generalist, de moaşă şi asistent medical, se depun la Filiala Bistrita Nasaud, urmând ca acestea să fie înaintate către Structura de Specialitate a OAMGMAMR.

web hosting inregistrare domenii gazduire site hosting romania inregistrare domeniu gazduire domenii gazduire site gazduire domenii gazduire web host site magazin online gazduire web magazin online gazduire woocommerce redactare articole articole seo gazduire e-mail advertoriale seo pret advertoriale seo gazduire website gazduire email gazduire mail gazduire e-mail gazduire website agentie web design oferta creare site web oferta creare site web magazin online pret oferta magazin online agentie de web design